Yüzey İşlem Tankları
Metal üretim tesislerinde üretilmiş olan ürünün korozyona karşı daha dayanıklı olması amacıyla bazı metallere kaplama işlemi uygulanmaktadır. Daldırma işlemi olarak da bilinen bu işlem sırasında yüzey işlem tankları kullanılmaktadır.
İçerisinde bulunan kimyasallardan etkilenmemesi adına gerçekleştirdiğimiz yüzey işlem tankları imalatı sırasında kimyasallara karşı dayanıklı malzemeler kullanmaktayız. Kaplama işlemi yapılacak metaller vinçler içerisinde yer alan kaplama kimyasalı dolu kaplama banyoları ona daldırılmaktadır.
Bu işlemden sonra seçilen malzemeye yapılan kaplama kullanım amacına uygun tesislere gönderilmektedir. Tüm bu kaplama işleminin uygulanabilmesi için kullanılmakta olan kaplama banyosu yani yüzey işlem tankları firmamız tarafından özel olarak imal edilmektedir.
Firmamız tamamen müşterilerimizden gelen talep doğrultusunda yüzey işlem tankları imalatı gerçekleştirmekte ve gerçekleştirilecek projeler ve bu projelerin gerçekleştirileceği tesisler için ihtiyaç duyulan tank boyutu ve özellikleri yine müşterilerimizin isteği doğrultusunda gerçekleşmektedir.
Tesislerde kullanılacak olan kaplama malzemesinin hangi kimyasallardan oluştuğuna bağlı olarak kaliteli HDPE ve PP maddelerinden tanklar üretmekteyiz.
Bu maddeler ile kaplama yapılması planlanan kimyasala uygun kaplama banyosu imalatı yani yüzey işlem tankları imalatı gerçekleştirmekteyiz.
Bunun yanı sıra ısıtma ve soğutma işlemi sırasında ihtiyaç duyulan serpantinlerin ve iş sağlığı güvenliği için gerekli olan scrubberların da üretimini kullanılacak olan projeye uygun olarak gerçekleştirmekteyiz.
Yüzey işlem tankları ve diğer tank türleri içerisinde kaliteli malzemeler kullanarak imalat gerçekleştiren firmamız özellikle bu malzemelerin kimyasallara karşı dayanıklı ve korozyona karşı güçlü olmasına özen göstermektedirler.
Özellikle bu tanklarda kullanmış olduğumuz malzemelerin HDPE veya PP malzemeler olması kaplama banyosu sırasında kullanılacak olan tankların kimyasal sistemlerine karşı uzun süre dayanıklı olması içindir.
Yüzey İşlem Tankları Kullanım Alanları Nelerdir?
Yüzey işlem tankları yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi birtakım metallerin imalata geçmeden önce dayanıklılığını artırmak için bazı kimyasallar ile kaplanması sırasında kullanılmakta olan ürünlerdir. Yüzey işlem tankları kullanım alanları genel olarak şöyle sıralanabilir;
- Durulama,
- Pas alma ve tufal alma,
- Yağ alma ve temizleme,
- Aktivasyon,
- Pasivasyon
- Fosfatlama,
- Nötralizasyon
Bu noktada özellikle nötralizasyon işlemi için kullanılmakta olan tankların da kullanıldığı arıtma ve kaplama işlemlerinin gerçekleştirildiği tesislerde de kullanılmaktadır.
Fosfat Kaplama Nedir?
Yüzey işlem tankları kullanılarak gerçekleştirilen fosfat kaplama temelde demir ve çeliklerin dış yüzeylerinin daha dayanıklı hale gelmesi için gerçekleştirilen kaplama metotlarından bir tanesidir. Özellikle modern metal işleme sistemlerinin fosfat kaplama metodu sayesinde daha dayanıklı olması ile bu ürünlerin tüm sanayi alanlarında kullanılması mümkün hale gelmektedir.
Birtakım işlemlerden geçen fosfat kaplama özellikle ilk olarak kimyasal maddeye dağılmakta ve daha sonra soğuk şekillendirme işlemine geçerek koruyucu yağ ve vakslarla korozyondan korunması sağlanmaktadır.
Fosfat kaplama temelde uygulanma şekillerine göre 2 şekilde gerçekleştirilmektedir. Daldırma veya püskürtme olarak bilinen bu uygulama şekilleri demir fosfat, çinko fosfat, mangan fosfat, tek katyonlu, iki katyonlu ve üç katyonlu olarak gerçekleştirilmektedir.
Günümüz endüstri sanayisinde üç katyonlu çinko fosfat kaplama genellikle otomotiv ve beyaz eşya endüstrisinde sıkça tercih edilmektedir.
Bu kaplama işlemi sayesinde ürünler korozyona karşı daha dirençli hale gelerek uzun süre kullanılabilme olanağı sağlamaktadırlar.
Fosfatlama işlemi sırasında seçilecek proses seçimini etkileyen önemli faktörler ise kaplanacak olan metalin yapısı, şekli, kondisyonu, kaplanacak parça sayısı, yüzey durumunun homojenliği, kaplama banyosunun çalışma yoğunluğu ve banyo sayısı gibi bazı faktörler bulunmaktadır.
Bu noktada fosfatlama işlemi için üretimini sağladığımız yüzey işlem tankları sayesinde çok daha kolay kaplama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Kalite Belgeleri
- TS 14632 Polietilen (HDPE) Levhalar
- TS 15013 Polipropilen (PP) Levhalar
- Sağlık Bakanlığı Polipropilen (PP) Plaka Uygunluk Raporu – Natur
- Sağlık Bakanlığı Polipropilen (PP) Plaka Uygunluk Raporu – Gri
- Sağlık Bakanlığı Polietilen (HDPE) Plaka Uygunluk Raporu – Siyah
- Sağlık Bakanlığı Polietilen (HDPE) Plaka Uygunluk Raporu – Beyaz
- TUV Polietilen (HDPE) levha Test Raporu
- INSPEGO Polietilen (HDPE) Levha
- INSPEGO Polipropilen (PP) Levha
Kullanım Alanları
- Yağ alma ve temizleme,
- Durulama,
- Pas alma ve tufal alma,
- Durulama,
- Aktivasyon,
- Fosfatlama,
- Durulama,
- Son işlem (Pasivasyon ya da nötralizasyon).
Teknik Bilgiler
Kimyasal yüzey işlem tankları, tüm hesaplarımı alman “Tank Designer® TD” programı ile yapılıp, kullanılan malzemenin ısıtılarak eritilip her hangi bir malzeme kullanılmadan kendi ham maddesi ile ileri teknoloji alın kaynağı makinesinde yapılmaktadır.